Thema-schaakavond 23 december 2014

Deze avond speelden we het 4 paardenspel in de variant van het Halloween Gambiet, voor velen een toch moeilijke opening, want wit offert een paard maar komt beter uit de opening, of niet?? We startten de avond met 29 Spelers onder wie ons erelid Paul Oostheim en oud-lid Wouter Simonis. Er werd 2 x 8 minuten per partij en per persoon gespeeld en we moesten uitkomen op totaal 7 ronden. Na 4 ronden was er een korte pauze en konden we een rondje van de club aan de bar nuttigen en de tussenstand opmaken. Hugo en Léon lagen met 4pnt. aan kop en daarachter stonden een aantal spelers op 3 punten: Stefan, Ferry, Paul, Henk J. en Jan Maarten.

De 3 laatste ronden moesten uiteindelijk beslissen wie er winnaar werd van deze avond. Het werden zeer spannende ronden. Hugo was na 6 ronden nog steeds ongeslagen, maar in de laatste ronde verloor hij van Ferry en deze werd hierdoor gedeeld 1e met Hugo. Velen zaten zich al te goed te doen aan de bitterballen, terwijl de balans van de avond werd opgemaakt. Van de 98 partijen werden er 50 gewonnen door wit, 39 door zwart en eindigden er 9 in remise. Opmerkelijk was ronde 5, er werd 10x gewonnen door wit en 1x door zwart en er waren 3 remises. Na afloop mochten we allemaal een prijsje van de tafel afhalen en gingen we weer tevreden naar huis.

Rest mij nog Stefan te bedanken voor de snelle computeruitslagen en indelingen en Ger en Reinier voor de prijzentafel! Hieronder de eindstand van deze avond:

positie

naam

punten

1

H. Luirink

6

 

F. Weverling

6

3

J.M. Cobben

5

 

M. Haak

5

 

L. van Hedel

5

 

S. Jorritsma

5

 

P. Oostheim

5

8

P. Avis

4,5

9

G. Hiemstra

4

 

M. van Jaaren

4

 

R. Jaquet

4

 

H. Schaafsma

4

 

W. Willemsen

4

14

N. Heizenberg

3,5

 

I. Wintgens

3,5

16

W. van Delft

3

 

H. ten Hagen

3

 

H. Jurriens

3

 

C. van Klaveren

3

 

M. Langen

3

 

M. vd Lugt

3

 

T. van Motman

3

 

W. Simonis

3

25

G.J. Kerssemakers

2,5

26

G. den Drijver

2

 

T. Nicolai

2

28

D. Vonk

1,5

 

J. Kruithof

1,5