Training Mentale kracht achter het schaakbord

Op 8 oktober komt Anne-Marie Benschop ons een training 'Mentale kracht achter het schaakbord' geven.

In iedere sport telt niet alleen de kennis en ervaring die je hebt, maar ook wie je bent met je eigen stijl en voorkeuren en, last but not least, je mentale kracht. Zo ook in de schaaksport. Het is interessant om eens naar die kant van de persoonlijke en mentale aspecten te kijken. Als je meer inzicht krijgt in hoe het bij jou zit en waar je mogelijkheden liggen, kun je daar profijt van hebben. Zowel op het gebied van resultaat als ook op het gebied van plezier hebben in het schaakspel. Zo aan het begin van het seizoen, met de start van de externe competitie in het vizier, leek het het bestuur een goed idee deze training aan de leden aan te bieden.
 
Hoe ziet de training eruit?
Het is een interactieve training, waarbij kennisoverdracht afgewisseld wordt met korte opdrachten die je doet achter het schaakbord. De training begint om 20.00 uur en zal tot uiterlijk 22.30 uur duren.
 
Wie geeft de training?
Anne-Marie Benschop is voormalig Nederlands dameskampioene, WIM, en speelde 4 keer in het Nederlands Dames Olympiadeteam. Zij is gecertificeerd coach en specialiseerde zich in mentale coaching van (top)schakers.