Partijen

Door Paul Oostheim op 21 mei 2019

Op 14 mei speelde ik in de finale van de Pega-Cup met zwart tegen de nummer 1 van de interne competitie, Chris Kerkhoff. Het werd een mooie partij waarbij een moment van schaakblindheid mij helaas fataal werd...

Door Maarten Langen op 15 april 2019

Bij de Simultaan van 9 april jl. was oud Pegasus lid Walther Kappelhof de enige van de ongeveer 25 tegenstanders van Ivan Sokolov die hem wist te verslaan. Hier volgt de partij met zijn verslag:

Door Maarten Langen op 26 september 2018

Ik heb ook de Duitse voetbalwet mogen ervaren, dat je pas gewonnen

hebt als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Boris ging er uiteindelijk toch

met de winst van door en daar zag het totaal niet naar uit...

 

Door Tim van Motman op 22 december 2017

Vlak voor het einde van dit schaakjaar ontving uw secretaris nog dit fraaie partijtje uit de interne competitie.

Door Willem van Delft op 27 mei 2017

De laatste schaakavond van dit seizoen eindigde met deze schitterende partij. Hij eindigde in remise, hoffelijk aangeboden door Wim die feitelijk gewonnen stond, met een dame tegenover een toren en loper in een stelling waarin de witte koning slechts schuil ging achter een leeg Heineken flesje (en weinig meer)... 

Door Lucas den Boer op 22 april 2017

Een partij gespeeld in de interne competitie op 7 maart 2017, met een fraaie eindstelling. Zowel de zwarte dame als de zwarte toren staan in, maar kunnen niet geslagen worden en wit verliest.

Door Léon van Hedel op 6 april 2016

Een partij uit de externe competitiewedstrijd tegen schaakvereniging Es '80. 

Door Henk Schaafsma op 10 december 2015

Partij uit de externe wedstrijd KLM-Pegasus 3 - Amsterdam west 10 op 8 december 2015. Met aan het eind een noodlottige fout van mijn tegenstander, waardoor hij moest opgeven.

Door Moreno van Jaaren op 19 november 2015

Partij Moreno van Jaaren - Karol Lesman (KLM-Pegasus 3 - Caissa 11, 17 november 2015). Het spelen van de laatste 4 zetten was een waar genot! 

Door Léon van Hedel op 7 oktober 2015

Een rustig schaakpartijtje op de dinsdagavond? Vergeet het maar als je tegen Boris speelt! Dit was mijn eerste partij met hem en ik had al gehoord dat hij redelijk kon schuiven, maar vóór ik het wist, kwam ik hevig onder vuur te liggen.

Pagina's