Partijen

Door Sandor Czudar op 4 december 2020

Op 1 december 2020 speelde ik met Henk deze Interne Competitie partij in ons nieuwe schaaklokaal het Pluspunt. Ik wist wel, dat Henk een goede speler was en ik verwachtte een spannende partij ook, maar het overtrof al mijn (onze) verwachtingen. Het werd met de woorden van Henk: een super gecompliceerde partij. Wij hopen, dat jullie massaal deze partij bekijken, ervan genieten en jullie commentaren of ideeën erbij voegen.

Onze groeten met veel schaakplezier, Sandor en Henk.

Door Tim van Motman op 27 september 2020

Partij van Boris van der Staat tegen Sandor Czudar, gespeeld in het 30-minuten p.p.p.p. online toernooi van 25 september 2020 dat door Sandor gewonnen werd met een score van 3 uit 3. Ook in deze partij was hij bijzonder op dreef, maakte bijna geen fouten, maar maakte zijn tegenstander het hem zeker niet makkelijk. Na afloop schreef Boris op onze groeps-app het volgende: "Sandor, gefeliciteerd. Het eindspel was zeer complex. Mogelijk stond ik objectief verloren,maar er zaten heel veel trucs in de stelling.

Door Tim van Motman op 31 mei 2020

Partij tussen Arie Uiterlinde en Ger den Drijver, gespeeld op 8 september 1972; de eerste partij die Ger speelde als lid van het eerder dat jaar opgerichte Pegasus! Er zouden er nog veeele volgen...

Door Sandor Czudar op 14 januari 2020

Beste schaakvrienden, kijk maar naar dit korte verhaal en geniet en leer er van. Ik speelde met de witte stukken een Interne Competitie partij tegen Ferry Weverling. Ik stond zwaar onder druk en na bijna 3 uur spelen verloor ik deze partij. De volgende dag, tijdens het archiveren, zag ik opeens een geweldige redding, die ik toen, wegens oververmoeidheid (?), niet heb gezien. Ik stond opeens op schaakmat in 1 zet !!! Maar ik had zelf schaakmat in 3 zetten kunnen geven! De opening sla ik over, maar begin bij zet:

Door Paul Oostheim op 18 december 2019

Begin december kreeg ik een whatsapp-bericht van mijn goede schaakvriend Eric van Reem uit Duitsland. Door hem heb ik in 2010 Anand ontmoet en mocht ik hem en zijn gevolg (zijn vrouw Aruna en vier grootmeestersecondanten) naar Sofia brengen, omdat hij daar zijn wereldtitel moest verdedigen. Eric vertelde mij, dat Anand 50 jaar zou worden op 11 december en dat er van hem een boek is verschenen over de drie voor Anand succes verlopen wereldtitelmatches. Dat boek bestelde ik direct via internet (wetende, dat ik er ook in voorkom) en twee dagen later had ik het in mijn bezit.

Door Paul Oostheim op 18 november 2019

In deze competitie speelde ik al eerder (met zwart) tegen Maarten. In de toen spannende strijd, die bijna het eindspel naderde, zag ik de winst door mijn dame te geven en daarvoor twee torens terug te krijgen. Na afloop zeiden zowel Lucas als Ferry tegen mij: “Altijd goed om je dame te offeren tegen twee torens!” en deze heren kunnen het weten. Blijkbaar was Maarten er nu op gebrand revanche op mij te nemen.

Door Paul Oostheim op 21 mei 2019

Op 14 mei speelde ik in de finale van de Pega-Cup met zwart tegen de nummer 1 van de interne competitie, Chris Kerkhoff. Het werd een mooie partij waarbij een moment van schaakblindheid mij helaas fataal werd...

Door Maarten Langen op 15 april 2019

Bij de Simultaan van 9 april jl. was oud Pegasus lid Walther Kappelhof de enige van de ongeveer 25 tegenstanders van Ivan Sokolov die hem wist te verslaan. Hier volgt de partij met zijn verslag:

Door Maarten Langen op 26 september 2018

Ik heb ook de Duitse voetbalwet mogen ervaren, dat je pas gewonnen

hebt als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Boris ging er uiteindelijk toch

met de winst van door en daar zag het totaal niet naar uit...

 

Door Tim van Motman op 22 december 2017

Vlak voor het einde van dit schaakjaar ontving uw secretaris nog dit fraaie partijtje uit de interne competitie.

Pagina's