Simultaanavond met Loek van Wely

Dinsdag 2 februari kwam GM Loek van Wely vanuit Tilburg naar onze club over voor een simultaan op 26 borden in clublocatie De Luwte. Hier een foto-impressie. Met dank aan Willem van der Staat voor de foto's.

En een verslag van Willem van Delft:

Op Dinsdag 2 Febr. mocht onze club Grootmeester Loek van Wely ontvangen voor een simultaanavond ,we waren met 26 spelers aanwezig dus 26 borden moest de arme Loek langs lopen en daarbij mochten we van hem ook 1x een joker inzetten (waarbij hij ons advies gaf welke zet het beste voor ons zou zijn) niet iedereen maakte hier echter gebruik van.

De eerste speler die verloor was onze erelid Paul Oostheim in 16 zetten mat daarna ging het erg snel met sommige spelers om enkele te noemen M.Haak 17 zetten 2e plaats en Hans Solcer op de 3e plaats van partij verlies met 21 zetten. Daarna volgden vele spelers die moesten opgeven met  21 tot 38 zetten.

Vermeldens waard is dat onze oudste speler G.J.Kerssemakers het 33 zetten volhield alvorens op te geven ,de enige speler die winst boekte was Dick Langerak die met 29 zetten won. Nog enkele spelers die het goed deden tegen L.v.W zijn J.Spinhoven na 40 zetten verlies, W.Kappelhof 42 zetten verlies, H.Kooi 43 zetten verlies, L.v.Hedel 45 zetten verlies, F.Weverling 46 zetten verlies en hulde ook voor Hugo Luirink die verlies boekte na 53 zetten.

De uitslag was dan ook niet verrassend 25 - 1 voor Loek van Wely en er werden nog wat boeken gesigneerd door Loek met een leuke tekst daarbij en alle deelnemers hadden toch nog een leuke avond gehad ondanks verlies en Rudy had voor de lekkere hapjes gezorgd.  

Willem van Delft